Wikitopia
Image default
Auto

Hier moet je op letten bij het verzekeren van jouw eerste auto

Heb je onlangs jouw eerste auto gekocht of ga je deze binnenkort kopen? Gefeliciteerd! Een eerste auto is een grote stap. Een eigen auto geeft een heleboel vrijheid, maar er komen ook een aantal belangrijke verantwoordelijkheden bij kijken. Een auto heeft namelijk goed onderhoud nodig en vergeet ook vooral niet om een autoverzekering af te sluiten.

De eerste autoverzekering

Het afsluiten van een verzekering is erg belangrijk, maar elke nieuwe verzekering kan spannend zijn. Waar moet jij je verzekeren, waar krijg je de beste kwaliteit voor de laagste prijs en waar moet je allemaal op letten? Laat je niet overweldigen. Met een paar eenvoudige tips wordt het uitzoeken van jouw ideale autoverzekering heel eenvoudig.

Hier moet je op letten bij een autoverzekering 

Betrouwbaarheid verzekeraar

Je wilt je natuurlijk verzekeren bij een betrouwbare partij. Doe daarom jouw research online, lees de ervaringen van andere mensen en gebruik een autoverzekeringswijzer voor een helder overzicht.

Leeftijd

Een jonge automobilist betaalt meer voor een autoverzekering dan een meer ervaren en oudere automobilist. De premie van bestuurders tussen de 18 en 24 jaar oud is hoger omdat verzekeringsmaatschappijen deze groep beschouwen als een verhoogd risico.

Zelf schade betalen

Als je net een autoverzekering afsluit, heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Schade aan de auto kan dan resulteren in negatieve schadevrije jaren. Dit verhoogt jouw premie en maakt het moeilijker om een verzekering af te sluiten in de toekomst. Probeer dit te voorkomen door kleine schade aan de auto zelf te regelen.

Soort auto

Iedereen droomt van een luxe auto, maar kies jouw eerste auto bewust. Kies bij voorkeur voor een lichte en tweedehands auto om de premie laag te houden. Je betaalt namelijk meer voor zware en dure auto’s. Maar verzeker je dure auto natuurlijk ook gewoon.

https://www.ncpf.nl/gadgets/