Wikitopia
Image default
Auto

Waarom je auto verkopen

Het gaat steeds beter met de Nederlandse economie. Er worden weer grotere uitgaves gedaan, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto. Het aantal nieuw verkochte auto’s stijgt en de verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Deze ontwikkeling is gunstig voor dealers en handelaren, maar lijkt minder prettig voor de consument. Is het nu immers niet heel lastig om die tweedehands auto te verkopen? Gelukkig valt dat best mee. Waarom is dit dan toch hét moment om je auto te verkopen?

 

De voordelen van een veilingssite

Een groot voordeel van een veilingssite is de eenvoud. Een verkoper heeft een oude auto staan en wil deze graag kwijt. De auto wordt geveild in het netwerk van de site en bereikt zo tientallen, zo niet honderden potentiële klanten. Mocht een klant interesse hebben, dan wordt een bod uitgebracht. Meerdere kopers kunnen tegen elkaar opbieden, waardoor de prijs vaak flink oploopt. Het hoogste bod belandt bij de klant en voilà, je hebt een auto verkocht! Een ander pluspunt is de snelheid waarmee dat gebeurt. Op de meeste sites wordt een veiling na 24 of 48 uur gesloten. Dat betekent dat verkopers snel bericht krijgen wat hun auto waard is, maar ook dat kopers regelmatig nieuwe auto’s voorbij zien komen. Zo ontstaat een systeem waarbij actief wordt geboden.

 

Privacy blijft bewaard

Een ander belangrijk voordeel op een site als https://besteautobod.be/ is dat de privacy van zowel koper als verkoper gewaarborgd blijft. Dit in tegenstelling tot advertentiesites, of sociale media, waar in principe alle informatie meteen op straat ligt. Om je auto bijvoorbeeld te kunnen verkopen op Facebook, moet je de advertentie openbaar maken. Hierdoor weet iedereen wie de auto verkoopt en staan vaak ook je contactgegevens online. Op een veilingssite werkt dat anders. Je vult eerst de gegevens van de auto in. Deze zijn te bekijken door kopers die in het netwerk zijn opgenomen. De persoonsgegevens die je achterlaat blijven volledig privé. Pas op het moment dat het bod door beide partijen is geaccepteerd, worden deze uitgewisseld om de overdracht te laten plaatsvinden.

 

Maak je eigen keuze

Tot slot is het goed om te weten dat een veilingssite je nergens toe verplicht. Vind je het geboden bedrag te laag? Dan kun je dit gerust afwijzen. Je zit dus nergens aan vast, tot je bewust de keuze maakt om de deal te accepteren. Een uitgebracht bod blijft bij bovenstaande site drie dagen geldig. Je hebt dus even de tijd om een beslissing te nemen, maar je moet de knoop op een gegeven moment wel doorhakken. Besluit je om toch van de transactie af te zien, dan worden je gegevens niet gedeeld en kun je zonder zorgen op zoek naar een andere koper. Aan het begin van deze blog stelden we de vraag: waarom nu je auto verkopen? Het antwoord is nu wel duidelijk: omdat je via een veilingsite op een veilige en snelle manier een uitstekende prijs kunt krijgen!