Wikitopia
Image default
Auto

Bovag garantie en nieuwe apk?

Bovag garantie en nieuwe apk?

Je bent op zoek naar een nieuwe auto. Je ziet op een advertentie op internet jouw droomauto voor een zeer scherpe prijs. Wat kun je op dat moment het beste doen?

 

Auto keuring

Niet iedereen heeft verstand van auto’s en het kan verstandig zijn om iemand mee te nemen die verstand heeft van auto’s. Als je geen kennis of familielid hebt die verstand heeft van auto’s kun je altijd naar een garage gaan om de historie van de auto na te laten gaan. Bekijk goed hoe de auto eruit ziet van zowel binnen als buiten. Maak een lange proefrit en ga na of de auto lekker rijdt. Luister goed naar de motor maar ook naar het omgevingsgeluid als je op de snelweg rijdt. Laat een auto monteur de auto nalopen op de belangrijke punten. Er zijn garages die een aankoop keuring kunnen laten uitvoeren. 

 

Bovag garantie

Heb je de auto goed nagelopen en besluit je om de auto te kopen, overweeg dan de bovag garantie. De bovag garantie kun je niet overal verkrijgen, raadpleeg zowel het autobedrijf waar je de auto wilt gaan kopen en bekijk dit ook op de website van de bovag. Er zijn autobedrijven die niet lid zijn van de bovag maar wel een soortgelijke garantie aanbieden. Dit kan wel een goede oplossing zijn maar bedenk wel dat daar risico’s aan verbonden zijn. Als de auto kapot gaat en het autobedrijf wil je daar niet meer mee helpen dan kun je niet terecht bij de bovag, waardoor reparatie niet altijd gegarandeert is. Dit kan de nodige problemen opleveren als een autobedrijf geen goede service verleend. Je kunt altijd voor aankoop reviews op internet nagaan en vaststellen hoe een autobedrijf bekend staat.

 

APK Keuring

Een auto van 5 jaar of ouder moet jaarlijks gekeurd worden. Dit is de APK keuring oftwel Algemene Periodieke Keuring en is verplicht gesteld door de RDW. Er wordt ook wel gesproken over de RDW keuring. De Rijkdsdienst voor het wegverkeer (RDW) controleert of alle auto’s tijdig herkeurt worden door een gecertificeerd bedrijf. Als een auto eigenaar te laat is kan dit een boete opleveren. Zorg ervoor dat je bij de aankoop van een tweedehands auto altijd een nieuwe APK keuring erbij krijgt. Dit bespaart je op korte termijn (binnen een jaar) weer extra kosten. 

 

 

 

 

https://www.bovaggarantie.com/