Wikitopia
Image default
Gezondheid

Stressklachten? Nick kan je verder helpen!

Als je je gestrest voelt en niet zeker weet hoe je het moet bestrijden, probeer dan deze activiteiten om je te helpen ontspannen te voelen. Deze tips komen van stress-expert Nick de Waard.

1. Oefening
Oefening wordt beschouwd als de beste manier om stress te verlichten. Tijdens het sporten wordt het stresshormoon cortisol verlaagd en komen de feel-good endorfines vrij. Endorfines brengen je in een beter humeur en helpen ook om pijn te verlichten.

Je hoeft niet per se naar de sportschool om te sporten. Kies een activiteit die je leuk vindt, zoals wandelen, wandelen, dansen of wat dan ook waar je blij van wordt. Dit vergroot de kans dat je de activiteit daadwerkelijk doet en ervan geniet.

2. Verlaag uw cafeïne-inname
Cafeïne kan je die ochtendschok geven die je nodig hebt om op gang te komen, maar te veel kan ook angst en stress vergroten. Terwijl sommige mensen meerdere kopjes koffie of thee kunnen drinken, kunnen andere mensen al na één kopje zenuwachtig worden.

Cafeïne zit niet alleen in koffie en thee. Chocolade en veel energiedrankjes bevatten ook veel cafeïne. Als je je minder gestrest wilt voelen, probeer dan de hoeveelheid cafeïne die je elke dag binnenkrijgt te verlagen en kijk of dat je helpt om je meer ontspannen te voelen.

3. Lach eens goed
Weet je nog dat je een kind was en altijd lachte? Het voelde best goed, toch? Lachen hoeft niet te stoppen alleen omdat je een volwassene bent. Lachen kan helpen om stress te verminderen. Het helpt ook om je spieren te ontspannen en geeft je een goed gevoel.

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat lachen stress vermindert. Een onderzoek onder kankerpatiënten wees uit dat degenen die deelnamen aan een lachinterventiegroep meer stressvermindering hadden dan degenen die niet in de groep zaten.

4. Leer mensen nee te zeggen
Soms proberen we ons te veel uit te spreiden en ja te zeggen tegen elk verzoek en elke uitnodiging. Leer nee zeggen en accepteer alleen uitnodigingen voor de evenementen waar je echt naar toe wilt of help alleen wanneer dat nodig is.

Wanneer u te veel op uw bord heeft, kunt u zich gestrest voelen en kunt u angst en depressie gaan ervaren als u niet aan elke verplichting kunt voldoen.

Onderstaande infographic komt van Nickdewaard.nl

https://nickdewaard.nl/