Wikitopia
Image default
Gezondheid

Tips bij het kiezen van de juiste ziektekostenverzekering

Je wilt er vanuit kunnen gaan dat zorg bij ziekte goed geregeld is. Maar hoe kies je nu de juiste ziektekostenverzekering. Waarbij je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Er is veel dat je kunt doen en waarop je kunt letten. De beste tips hebben wij natuurlijk voor je op papier gezet. Zodat je precies weet hoe je de beste verzekering kiest voor het komend jaar.

Vergelijk op meerdere websites

Wil je er zeker van zijn dat je niet teveel gaat betalen voor de beste zorg? Dan is het goed om op meerdere websites een vergelijking te maken. Niet omdat de gegevens overal heel anders kunnen zijn. Maar wel omdat het aantal verzekeraars per zorgvergelijker echt kan wisselen. Wil je er dus zeker van zijn dat je elke verzekering hebt vergeleken moet je verder kijken.

Vrije zorgkeuze belangrijk of niet

Voor de een is een vrije zorgkeuze belangrijk en voor de ander niet. Dit is iets dat je echt zelf moet bepalen. Waarbij kiezen voor een vrije zorgkeuze veelal een stuk duurder is. Soms tot wel tientallen euro’s per maand. 

 

Wanneer je niet voor een vrije zorgkeuze kiest is het goed om te bekijken welke specialisten en zorg er in de directe omgeving gecontracteerd is. Zeker als je veel specifieke zorg nodig hebt is het goed om wel voor de vrije zorgkeuze te kiezen!

Een aanvullende verzekering nodig

Een aanvullende verzekering is niet altijd nodig en geheel afhankelijk van je wensen en de zorg die je nu al nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld verzekerd zijn voor fysio, tanden of verwacht je binnenkort zwanger te worden? Het zijn een aantal voorbeelden waarbij een aanvullende verzekering het overwegen waard is.

Je eigen risico wel of niet verhogen

Wil je direct minder per maand betalen? Dan is het soms verstandig om je eigen risico met een vrijwillige bijdrage te verhogen. Dit maakt vaak een aanzienlijk verschil in wat je aan de maandpremie moet betalen. Maar wanneer je zorg nodig hebt betaal je het verplicht eigen risico en vrijwillige bijdrage wel eerst zelf. 

Een soepele overstap

Het overstappen van zorgverzekering is zeker niet lastig. Na het invullen van je gegevens regelt je nieuwe verzekeraar de overstap. Maar zorg wel dat je op tijd bent. Je kunt tot de laatste dag van het jaar overstappen en een aanvullende verzekering afsluiten. Waarbij verzekeraars tegen het einde van het jaar veelal ook lastiger bereikbaar zijn voor als je vragen hebt over de verzekering. Wees dus voorbereid en wacht niet tot het einde of het laatste moment.