Wikitopia
Image default
Woning en Tuin

Thuiswerkplek inrichten – 3 belangrijke tips

In deze tijd werken veel mensen thuis. Hiervoor moet je natuurlijk wel een goede werkplek hebben om goed te kunnen werken. Sommige mensen hebben al een hoop thuis staan waar ze ver mee komen om een werkplek te kunnen inrichten, maar het kan ook zijn dat je helemaal niks hiervoor in huis hebt. Hier lees je meer over 3 tips over het inrichting van een thuis werkplek.

Tip 1: zorg voor een goede bureaustoel

Het is heel erg belangrijk om te zorgen dat je een goede bureaustoel hebt als je thuis werkt. Als je dus thuis alleen een stoel het staan waar je heel af en toe op zit maar eigenlijk helemaal niet comfortabel zit. In dat geval koop een nieuwe bureaustoel. Zo’n bureaustoel kan je kopen in de winkel, of online bij bijvoorbeeld Bureaustoel-24.

Het is heel belangrijk als je de hele dag moet zitten achter je laptop of computer dat je wel comfortabel zit. Zorg dus voor een goede hoofdsteun, goede leuningen waar je je armen op kunt laten rusten en dat je je bureaustoel kunt afstellen zodat je met je voeten plat op de grond kunt staan. Als je niet zorgt voor een goede bureaustoel kan het zijn dat je dan rugklachten krijgt.

Tip 2: zorg voor een snelle laptop of computer

Het is heel belangrijk dat je zorgt voor een snelle laptop en computer als je namelijk een oud systeem hebt en het loopt continu vast, dan kan je helemaal niet lekker werken thuis. Vaak zie je dat laptops erg duur zijn maar er zijn ook speciale laptops gemaakt speciaal om op te werken, deze kosten vaak nog geen 200 euro en zijn dus ideaal om te hebben.

Als je nog een laptop of computer thuis hebt staan die nog snel is kan je natuurlijk gewoon die gebruiken. Het beste is dan wel om een extra account op het apparaat aan te maken. Dat je 2 accounts hebt bijvoorbeeld Privé en Werk. Zodat je niet je persoonlijke bestanden door de war gaan met je werk bestanden.

Tip 3: Zorg voor een goed bureau 

Je moet een goed bureau hebben om goed te kunnen werken. Als je veel papierwerk hebt moet je wel plek hebben om dit naast je op je bureau te kunnen leggen en niet dat je papieren om andere tafels moet gaan leggen omdat je simpelweg geen ruimte meer hebt. Als je dus maar een klein bureau hebt waar net je laptop op past zorg dan voor een ruim en uitgebreid bureau.

Ook is het belangrijk om veel lades te hebben. Vaak zitten die al in je bureau maar het is altijd handig om nog extra ladekasten erbij te kopen, zodat je daar alle papieren kunt bewaren en je mappen.

Dit waren de 3 tips voor een goede thuiswerkplek. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten voor het inrichten voor een goede thuiswerkplek. Dit zijn bijvoorbeeld dat je een goede webcam en microfoon moet hebben, voor eventuele vergaderingen. Ook nog een tip is om te zorgen dat je je werkplek maakt in het liefst een aparte ruimte en dus niet in je huiskamer. Zo kom je ook niet in de verleiding om snel nog even iets in het huishouden te doen.