Wikitopia
Image default
Vervoer en transport

Waar kan je en verpakkingstape voor gebruiken?

Verpakkingstape

Verpakkingstape verklapt al wat het is of denk je hierbij misschien aan car wrapping? Het is een tape die veel/voornamelijk gebruikt wordt om verpakkingen mee dicht te plakken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld plastic tassen, maar ook worden ze voornamelijk veel gebruikt om kartonnen dozen dicht te plakken op deze wijze. In veel gevallen is de tape transparant/gelig of bruin.

Soorten tape

De tape lijkt veel op de ducktape die we kennen, maar toch is verpakkingstape anders dan ducktape. Deze verpakkingstape kan op een speciale handmachine worden op geplaatst. De standaard tape wordt gebruikt bij pakketjes die niet breekbaar zijn voor verpakkingen. Waar breekbare producten in zitten is weer een speciale verpakkingstape in veel gevallen is deze rood waar met grote letter breekbaar op staat. Vaak staat dit er in verschillende talen op vaak is dan de tweede taal Engels. Hierdoor weten vervoerders dat ze voorzichtig met het pakketje om moeten gaan, omdat de kans dat hij stuk gaat dan vrij groot is.

Niet iedere rol tape heeft dezelfde afmetingen, zo kunnen de breedtes van de tape verschillen. De rollen worden zowel apart verkocht in winkels, bijvoorbeeld in een bouwmarkt. Deze kunnen dan los van elkaar verkocht worden, maar ook worden ze wel in verpakkingen van 3 a 5 rollen verkocht. De handmachine bij de tape maakt het werken met de tape een stuk gemakkelijker en ben dus je ook sneller met verpakkingen dicht te tapen. Verpakkingstape is dus erg handig in gebruik en ook nog eens makkelijk om de verpakkingen mee af te sluiten. Check het nieuws! 

Soorten verpakkingen

Ook zijn er nog andere vormen om producten bij elkaar te binden of in te pakken. Zo worden veel verpakkingen ook met wikkelfolie ingepakt deze worden in fabrieken gebruikt, maar ook boeren gebruiken deze methode op het land als ze gras binnenhalen. Ook worden banden wel gebruikt om producten af te sluiten of om het bij elkaar te houden, folie wordt hier ook veel voor gebruikt. Folie kan ook om een product zelf gedaan worden om het te beschermen tegen de invloeden van buitenaf.

Veilig vervoer

Er gebeurd in de reis van A naar B natuurlijk van alles waardoor producten kunnen beschadigen. Hier wordt zeker aan gedacht waaronder dus de verpakkingstape met breekbaar erop, maar ook wordt er vaak schuimrubbertjes ingedaan of bubbelplastic. Maar ook opgeblazen zakken waardoor het product helemaal zit ingepakt en dus eigenlijk beschadigd kan raken als het pakketje eventueel begint te schuiven met het vervoeren. Zo wordt er over van alles nagedacht om het product heel aan te laten kopen op de bestemming.

https://tinttotaal.nl/