Wikitopia
Image default
Zakelijke dienstverlening

5 redenen om te gaan sporten met je collega’s

Samen sporten is helemaal van deze tijd. Ook binnen bedrijven is samen sporten steeds normaler aan het worden. Bijvoorbeeld samen met je collega’s. Het schept een teamband en draagt dus bij aan de sfeer op het werk, collegialiteit en de productiviteit. Bovendien is het natuurlijk goed voor je om dagelijks te bewegen. Zo hebben steeds meer bedrijven een sportruimte in het pand. Waar werknemers gratis gebruik van kunnen maken. 

 

Om er als team helemaal voor te gaan is het natuurlijk ook leuk om als team bidons met logo te laten bedrukken! Dat is direct een stukje promotie!

1. Sporten is goed voor het hele team

Sporten is natuurlijk goed voor iedereen! We zouden het allemaal moeten doen. Door samen met je collega’s te sporten motiveer je elkaar! Het is dus goed voor het hele team dat meedoet. Bovendien is het ook ontzettend leuk om te doen. Samen sporten is voor iedereen een goede manier om energie te krijgen.

2. Je gaat er beter door presteren

Door regelmatig te sporten presteer je beter. Je bent geconcentreerd en hebt doorgaans veel meer energie! Een groot voordeel dus waar je absoluut van kan profiteren. Wanneer je sport zal dit natuurlijk in het begin niet zo zijn. Je moet het dan ook langzaam opbouwen en elkaar hierbij helpen.

3. Het is leuk en gezond om te doen

Samen sporten is natuurlijk hartstikke leuk en ook nog eens gezond. Dat behoeft geen enkele uitleg toch. Is het nieuw voor jouw en je team? Dan is het zeker de moeite waard om er samen voor te gaan. 

4. Het draagt bij aan de sfeer in een team

Sport verbindt! Dat is de kracht voor jouw team als je samen aan het sporten gaat. Waar het helemaal geen teamsport hoeft te zijn. Je kunt ook individueel trainen als je aan fitness doet bijvoorbeeld. Dan kun je elkaar alsnog motiveren, inspireren en er als team voor elkaar zijn. 

5. Het verlaagt stress en geeft energie

Na een drukke en stressvolle dag even stoom afblazen? Dat is zeker een goede keuze omdat het je heel veel energie geeft. De reden dat sporten stress verlaagt is dan ook de vrijheid die je hebt en op je eigen tempo er het beste van kunt maken.