Wikitopia
Image default
Sport

Als personal trainer kan je iemands leven veranderen!

Mensen trainen steeds vaker met personal trainer. Dit komt omdat fitness misschien wel de meest populaire sport is geworden in Nederland. Vroeger waren dit de teamsporten, zoals voetbal en hockey. Personal trainers worden gebruikt, omdat mensen naar de sportschool gaan en nauwelijks een idee hebben wat ze moeten doen. Sportscholen verdienen veel geld met mensen die één of twee keer komen, en dan weer afhaken omdat ze niet weten wat ze doen. Iemand die naar de sportschool gaat, wil graag of afvallen of meer spieren opbouwen. Door de weinig kennis van mensen die willen sporten, en hun uiterlijk willen veranderen zijn personal trainers in beeld gekomen. Het aanbod is tegenwoordig groot, en dat komt natuurlijk door de groeiende vraag. In dit artikel wordt besproken wat een personal trainer inhoudelijk doet en waarom een personal trainer iemands leven kan veranderen. Als je geïnteresseerd bent, is het ook zeker een aanrader om de alinea te lezen over personal trainer worden.

Wat doet een personal trainer? 

Een personal trainer is een persoon die iemand helpt met zijn doelen te behalen. Dit kunnen doelen zijn als afvallen, maar ook meer spieropbouw. Een personal trainer begeleid, motiveert en stimuleert mensen met bewegen. Naast bewegen geeft de personal trainer ook advies over voeding, en kan een personal trainer een bewegingsschema en een voedingsschema maken. Ook ondersteunt een personal trainer de klant met de oefeningen. Dit betekent dat de oefeningen worden uitgelegd, en dat de houding en de uitoefening van de oefening voorop staan. 

Waarom kan een personal trainer iemands leven veranderen?

Veel onzekerheid bij mensen heeft te maken met het uiterlijk en het lichaam van de mensen. De onzekerheid belemmert mensen in het leven. Sporten wordt gezien als een uitlaatklep, maar kan ook zorgen dat je wat kan doen aan je lichaam. Een personal trainer kan deze personen helpen om hun zelfvertrouwen terug te krijgen. Dit doen ze door samen te sporten, maar een personal trainer wordt naast een sportcoach ook als vertrouwenspersoon gezien. Mensen komen met problemen naar je toe, en als personal trainer ben je een luisterend oor, en kan je iemand begeleiden in het proces om het doel te behalen.

Hoe word ik een personal trainer?

Ben je geïnteresseerd en wil je een personal trainer worden? Dan is het een aanrader om een opleiding te gaan volgen. Je hebt geen opleiding nodig, maar het wordt wel afgeraden om te beginnen als personal trainer zonder diploma. De beste personal trainer opleiding die je kunt volgen is de fitnesstrainer A. Hier krijg je alle basisinformatie die je nodigt hebt. Een opleiding voor personal trainer duurt daarnaast ook een stuk korter dan andere sportopleidingen. Veel opleidingen en cursussen voor personal trainer duren rond de vier maanden. Je kan je als personal trainer ook nog verder specialiseren, en je aanbod vergroten. Dit moet je doen om op te vallen in de grote vijver met personal trainers. Dit kan ook helpen in de motivatie van mensen. Alleen maar standaard oefeningen doen, en steeds hetzelfde helpt niet in het proces. Dus zoveel mogelijk afwisseling is erg belangrijk, ook de creativiteit mag hierbij spelen.