Wikitopia
Image default
Zorg

Sanitaire hulpmiddelen voor zorginstellingen

Sanitaire hulpmiddelen zijn ontzettend belangrijk voor zorginstellingen. Deze moeten niet alleen goed zijn, maar ook veilig. Veel badkamers moeten speciaal aangepast zijn aan de bewoners, aangezien er nogal eens ongelukken gebeuren in de badkamer. Onderstaande sanitaire hulpmiddelen mogen absoluut niet ontbreken in jouw zorginstelling.

Antislipmatten

Aangezien de badkamer van je zorginstelling glad kan worden als deze nat is, al helemaal als er ook nog zeepresten op de grond liggen, kunnen de bewoners snel uitglijden. Gelukkig bieden antislipmatten de uitkomst. Je kunt de matten gebruiken in de douche, in het bad of gewoon op de tegels neerleggen. Dankzij de matten hoeven de bewoners niet meer bang te zijn om uit te glijden en worden valpartijen voorkomen.

Douchezitje

Mensen die moeite hebben om (lang) te staan, kunnen veilig douchen met behulp van een douchezitje. Dit is een stoeltje dat in de douche is gemonteerd. Het zitje is gemaakt van kunststof en kan daardoor goed tegen water. Bovendien kun je het na gebruik weer inklappen, zodat andere bewoners wel staand kunnen douchen als ze dat willen. 

Douchestang 

Naast een douchezitje, kun je ook nog een douchestang is in de douche monteren. Deze zorgt voor extra veiligheid. Dankzij de stang hebben de bewoners wat meer houvast, wat voorkomt dat ze uitglijden. Bovendien is het voor sommige ouderen dankzij de douchestang langer mogelijk om staand te douchen. Ook bij het toilet is het aan te raden een stang te monteren.

Instapbad

Een instapbad is dé uitkomst voor mensen die ervan houden om lekker in bad te gaan, maar simpelweg niet meer in een ‘gewoon’ bad kunnen stappen, aangezien de rand te hoog is. Een instapbad is een bad met een heel lage instap. Het bad bevat een glazen deurtje, die je kan laten zakken en stijgen. Zo kun je gemakkelijk het bad instappen en voorkom je dat de hele badkamer nat wordt.