Wikitopia
Image default
Vakantie

Glamping op de Sallandse Heuvelrug

In het oosten van Nederland, in de omgeving van Hellendoorn en Holten, ligt een prachtig stukje Nederlandse natuur. De Sallandse Heuvelrug is zo bijzonder, dat een gebied van 35 vierkante kilometer is uitgeroepen tot Nationaal Park. De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar schijnbaar eindeloze heidevelden en trekt bezoekers van heinde en verre.

Paradijs voor vogel(liefhebber)s

De Sallandse Heuvelrug is een paradijs voor vogels. Vogelliefhebbers kunnen hier genieten van meer dan 80 verschillende vogelsoorten die in dit gebied hun broedgebied hebben. Denk aan nachtzwaluwen, raven en –uniek voor Nederland- de korhoen.

Dieren spotten

Behalve vogels is er nog veel meer leuk dierenleven te spotten op de Sallandse Heuvelrug. Het wemelt er van de reeën, vossen en dassen. Ook loop je kans een steenmarter, wezel, hermelijn of bunzing tegen het lijf te lopen. En dan zijn er nog de vele reptielen, zoals de zandhagedis, kamsalamander en de levendbarende hagedis.

Beleef de natuur als een ontdekkingsreiziger

Wie naar Overijssel komt om de Sallandse Heuvelrug te verkennen is een natuurliefhebber. Het ligt dan niet voor de hand om in een pension of hotel te overnachten. De échte natuurliefhebber wil immers overnachten op een manier die contact met de natuur garandeert. Alleen, niet iedereen zit erop te wachten om in een gammel tentje op een luchtbed te slapen.

Glamping in Nederland biedt dan een briljante tussenweg. Hoewel, tussenweg…? Glamping is absoluut geen compromis tussen kamperen en een hotel, het is eerder een perfecte mix, waarin al het goede van beide samengevoegd wordt. Glamping is puur genieten, voor zowel de die-hard kampeerder als voor het luxepaardje.

Wanneer je kiest voor glamping op de Sallandse Heuvelrug verblijf je in een ruime safaritent, lodge of cottage. Je hebt hier alles voor handen wat je in een hotel zou verwachten. Meer zelfs, want behalve bedden van topkwaliteit heeft je accommodatie een volledige inrichting, waaronder een eigen keukentje en vaak ook privé sanitair.

Kijk eens op www.glampings.com en laat je verrassen door de weelde van luxe kamperen. Zo ontdek je dat het écht kan: op ontdekkingsreis in eigen land. Maar dan wel op een prettige en comfortabele manier.