Wikitopia
Image default
Vakantie

Naar de camping in Zuid-Frankrijk

Maximá deed ooit onderzoek naar de aard van de Nederlander. Zij concludeerde dat dé Nederlander niet bestaat. Daarbij zag ze echter iets over het hoofd. Want wij Nederlanders zijn dól op kamperen. Het liefst in Frankrijk.

Vooral Zuid-Frankrijk is erg populair. In grote getalen trekken wij Nederlanders naar Zuid-Frankrijk om daar twee of drie weken op de camping ons kamp op te slaan.

Onverminderd populair

Zelfs de komst van steeds goedkopere vliegtickets hebben weinig veranderd aan de populariteit van de camping in Zuid-Frankrijk. Dat komt natuurlijk omdat het daar gewoon verrekte lekker toeven is. Je hebt er heerlijk weer, waardoor het leven op de camping puur genieten is. Lekker barbecueën met een wijntje van een lokale wijnboer. Dat de regio op toeristen is ingesteld helpt natuurlijk ook. Bovendien is de regio prima te bereiken met de auto, waardoor we ook ter plekke volledige bewegingsvrijheid kunnen ervaren.

Elke regio is anders

Die bewegingsvrijheid is ons dierbaar, want je gaat niet naar Zuid-Frankrijk om de hele dag op de camping te zitten. Je wilt erop uit. Zuid-Frankrijk heeft ons wat dat betreft veel te bieden, want elke regio heeft zijn eigen aantrekkingskracht.

Vanaf je camping rij je zo naar de Auvergne of de Pyreneeën waar je heerlijke bergwandelingen kunt maken. De iets avontuurlijker aangelegde vakantieganger kan hier bergbeklimmen, met hellingen voor elk niveau klimmer.

Het ultieme Insta-momentje beleef je in de Provence, bij de eindeloze lavendelvelden. Let je er wel op dat je niet tussen de planten gaat zitten? Boeren merken dat hun planten schade oplopen doordat toeristen ertussen gaan zitten. Geniet van het uitzicht en de geur, maar laat de boel wel net zo mooi achter als dat je het aantrof.

In Languedoc-Roussillon is een zeldzame combinatie te vinden van stranden en kastelen. ’s Ochtends waan je jezelf in de Middeleeuwen, ’s middags werk je aan je kleurtje op het strand en ’s avonds kun je flaneren over de boulevard.

Boek je camping in Zuid-Frankrijk

Een camping in Zuid-Frankrijk boek je snel en veilig via www.glampings.nl. We nemen je veel zorgen uit handen door alleen de beste campings te selecteren. Bovendien besparen we je veel moeite. Bij ons krijg je namelijk een kampeervakantie inclusief verblijf. Je hoeft dus geen kampeerspullen mee te zeulen, maar kunt direct bij aankomst je intrek nemen in één van de ruime safaritenten, lodges of huisjes. Het leven op de camping in Zuid-Frankrijk is nog nooit zo mooi geweest!