Wikitopia
Image default
Vakantie

5 dingen die je niet mag missen in Porto, Portugal!

Porto is de nieuwe trendy bestemming voor een stedentrip of vakantie met het gezin of met z’n tweetjes! Deze stad is pittoresk, dynamisch en relatief een stuk minder toeristisch dan de hoofdstad, Lissabon, waardoor het dé perfecte bestemming is voor je volgende vakantie of stedentrip. Helaas kost het vervoer, huisvesting, restaurants en andere bezoeken vaak veel geld. Maar laat je hier niet door tegenhouden, want gelukkig zijn er veel gratis of goedkope activiteiten in Porto en voor ieder wat wils!

Deze brug is het industriële symbool voor Porto, deze metalen boogbrug met twee verdiepingen, werd geopend in 1886. De brug werd bedacht door de Duitse ingenieur Théophile Seyrig, die de Eiffel-compagnie oprichtte. De brug steekt de steile, rotsachtige oevers van de Douro over en stijgt tot bijna 45 meter de lucht in. Er is een prachtig panoramisch uitzicht van de Cais da Ribeira vanaf het hoogste niveau, dat ook wordt gebruikt door de lightrail van Porto.  Na een bezoekje kun je aan boord gaan van de Funicular dos Guindais om naar de waterkant te gaan.

De stad Porto is natuurlijk wereldberoemd om haar iconische alcohol.. port.Het is een belangrijk onderdeel geworden van het toerisme in de stad. Veel tochten en proeverijen worden georganiseerd voor mensen die geinteresseerd zijn. Helaas worden deze bezoeken en proeverijen vaak geassocieerd met duur, vooral wanneer je een paar flessen koopt na afloop. Maar het kan ook goedkoop en plezierig zijn! Het advies is om wijnmakerij Porto Augusto’s te bezoeken, ten zuiden van de Douro. De tour plus proeverij kost €5, maar dit wordt terugbetaald als je aan het einde van de tour een fles koopt. Het bezoek zelf is erg leuk en interessant (en lekker!)

Met al je aandacht getrokken naar de Douro en de Ribeira kun je Porto’s stranden zomaar vergeten. Op een warme dag kunt je je tenen in de levendige Atlantische Oceaan dompelen je zintuigen in de wind vrijmaken. Op enkele minuten van de stad zijn er minimaal 10 stranden om uit te kiezen. Het handigst is Matosinhos, net voorbij het Parque de Cidade en met een enorme baai die grenzeloos lijkt als het vloed is. Als je graag een beetje reist, sluit dan niet de stad Miramar uit, met een mooie 17e-eeuwse kapel op de rotsen tussen de enorme gouden zandstranden.

 

 

Het station São Bento is zowel een werkend station als een monument op zich. Naast de spectaculaire voorgevel is het interieur van het station bedekt met tegels, mozaïeken en aardewerk. Het is een fresco met scènes uit het dagelijkse leven of van periodes van de Portugese geschiedenis van de twaalfde tot de vijftiende eeuw. São Bento is een must-see in Porto en omdat het een station is, is de toegang gratis. Het is iedere dag geopend en je kunt het gemakkelijk te voet bereiken.

Dit is een klassieker, die je zeker niet mag vergeten. Ribeira is een symbolisch district van de stad. Het is een wijk vol met kleurrijke bars, restaurants en mooie gebouwen aan de rivier. Het is echt de plek om op elk moment van de dag een wandeling te maken. Je kunt er ‘s ochtends genieten van de koelte en ontbijten op het terras, maar het is vooral aan te raden om ‘s avonds te gaan. Dit is de perfecte plek om te dineren of gewoon voor een drankje. Neem ook zeker een afslag van de hoofdstraat en ga een zijstraatje in om betere deals te vinden.

Auto huren in Porto

Er zijn een aantal plekken in Porto waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Porto met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Hertz, Europcar, Budget, Sixt, Thrifty, National, Alamo, Enterprise, Keddy By Europcar, Payless, InterRent, Dollar, Firefly, Flizzr, Goldcar, Surprice en Rhodium hebben onder andere een loket op het vliegveld van Porto. Een auto huren kan al vanaf 12 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Poro te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Porto is prima.

https://www.autoportugal.nl/nl-luchthaven-porto/