Wikitopia
Image default
Woningen

Hoe veilig is wonen in Katwijk?

In het prachtige Katwijk kun je prima veilig wonen. Hoewel er net als in iedere andere plek in Nederland de nodige inbraken zijn is dit zeker niet opvallend hoog. Het is zelfs als je een vergelijking maakt met andere plekken relatief laag. Waarbij bewoners van het prachtige Katwijk de leefbaarheid een bijzonder goed cijfer geven. Zo ervaarde een groot deel van de inwoners minder hinder en voelde zich aanzienlijk veiliger. Een prettig idee dus!

 

Op 112 Katwijk kun je alles vinden over de veiligheid en wat er speelt in Katwijk. Kom er zelf achter hoe veilig en prettig wonen het is en wat er nog verbeterd kan worden.

Leefbaarheid in Katwijk verbeterd

De afgelopen jaren is de leefbaarheid in Katwijk aanzienlijk verbeterd. Er is minder sprake van geweld en delicten. Dit zie je goed terug in de beoordeling door inwoners van het prachtige Katwijk. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het al helemaal goed is en er vervolgens niets meer hoeft te gebeuren. Sterker nog, hoe beter het gaat en is hoe kritischer inwoners zullen zijn. Het blijft dus werken aan leefbaarheid en bijdrage leveren aan het woonklimaat.

Minder overlast in het prachtige Katwijk

Ook de overlast is een stuk minder dan de voorgaande jaren. Dit is een goede en heel plezierige ontwikkeling omdat dit het wooncomfort aanzienlijk verhoogt. Dit zorgt er ook voor dat het gevoel van veiligheid ook is toegenomen de afgelopen jaren onder de jongeren als oudere inwoners. 

 

Wil je weten wat er bij jou in de buurt allemaal speelt? Op HardNieuws.nl lees je nieuws uit jouw regio dat je raakt!

Weinig delicten in Katwijk

Er zijn gelukkig maar weinig delicten in Katwijk. Waarbij cybercriminaliteit wel in een toenemende mate geconstateerd is. Met name door de aanwezigheid van veelal de kwetsbare ouderen is dit best zorgelijk. Waardoor lokale autoriteiten en zorgverleners hierin een belangrijke rol spelen. 

 

Wonen in Katwijk is in vergelijking met andere plekken in Nederland dus plezierig en wordt als veilig ervaren. Voor de inwoners een goede ontwikkeling. Maar het blijft natuurlijk zoeken naar verbeteringen. Waar de samenleving zich voortdurend voor zal inzetten.