Wikitopia
Image default
Woningen

Vloerisolatie voor verbeterde thermische prestaties

Vloerisolatie is een steeds vaker gekozen optie om de woning energieneutraal te maken, dan wel te werken aan een besparing in het energieverbruik. Zowel voor de particuliere als zakelijke markt is deze vorm van isolatie aantrekkelijk, want circa 15% van het warmteverlies komt voort uit gebrekkige of helemaal geen isolatie van de vloer. Het laten aanleggen van vloerisolatie scheelt aanzienlijk in de jaarlijkse stookkosten en het zorgt tegelijk voor een impuls in uw wooncomfort. Isolatie van de vloer kan op verschillende manieren vorm krijgen, afhankelijk van iedere individuele situatie. Een isolatiebedrijf kan u precies vertellen voor welke vorm van vloerisolatie u het beste kunt kiezen.

Opties bij vloerisolatie

Een isolatiebedrijf kan op twee manieren de vloer isoleren; boven- en ondervloers. De ondervloer isoleren heeft de voorkeur, maar hiervoor dient u wel te beschikken over een ‘droge’ kruipruimte van circa 50 centimeter in de diepte. Is dit bij uw woning of bedrijfspand niet het geval, dan kiest men er doorgaans voor het isolerende materiaal aan de bovenzijde te plaatsen, middels een speciaal type folie of een dekvloer. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond hoger uitvalt. Het kleine verlies in ruimte wordt evenwel goed gemaakt door deze energiebesparende investering. Materialen die bij de ondervloer worden gebruikt zijn over het algemeen PUR of glas- en steenwol.

Een verbeterd wooncomfort

Wellicht kent u het wel; koude voeten wanneer u zonder schoenen door huis loopt. Dit is het gevolg van koude luchtstromen die vanuit de bodem naar boven trekken. Wilt u een impuls geven aan uw wooncomfort, dan is vloerisolatie door een isolatiebedrijf een geschikte oplossing. U heeft hiermee minder of geen last meer van temperatuurverschillen in huis, terwijl ook de vochtigheidsgraad in huis verbeterd. Dit merkt u aan het gegeven dat het na isolatie warmer aanvoelt in huis. De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie is circa 7 of 8 jaar. Daarbij zorgt goede isolatie van uw woning natuurlijk voor een waardestijging. Bij Van de Bunt Isolatietechniek B.V. vindt u veelzijdige mogelijkheden in de isolatie van uw woning, waaronder de vloer.