Wikitopia
Image default
Woning en Tuin

Lichtinval en privacy tegelijkertijd met deze raambekleding

In onze zoektocht naar de perfecte raambekleding moeten we eerst onze behoeften op het gebied van privacy en lichtbeheersing begrijpen. Sommige mensen willen privacy en willen tegelijkertijd zo veel mogelijk licht buiten houden. Anderen geven er de voorkeur aan om wat licht binnen te laten, maar toch hun uitzicht te behouden. De meeste mensen zijn echter op zoek naar raamdecoratie die hen voldoende privacy kunnen geven terwijl ze het licht filteren, zodat hun ruimte wordt gevuld met natuurlijk licht en zodat overtollige warmte en UV van de zon wordt tegengehouden in het interieur.

Raambekleding die zorgt voor privacy

Als je je zorgen maakt over het feit dat anderen een goed beeld krijgen van je huis, kun je kiezen voor een aantal soorten raambekleding die het doel dienen om indringers op afstand te houden. Deze raamdecoratie kan echter een aantal problemen opleveren als je ze eenmaal hebt geïnstalleerd. Sommige privacy schermen hebben het gevoel dat ze het doel van een raam tenietdoen. Wat is het verschil tussen een rolgordijn dat altijd gesloten is en een muur? Zou je niet tegelijkertijd wat ventilatie binnen willen hebben?

Deze vragen kunnen je op je gemak stellen en je kunt voor een groot dilemma komen te staan. We zijn hier echter om deze zorgen aan te pakken, en we zullen de beste raamdecoratie opsommen die ervoor zorgen dat je je privacy krijgt zonder afbreuk te doen aan het natuurlijke zonlicht dat je huis verdient.

Plisségordijnen

De eisen die aan raambekleding worden gesteld, zijn afhankelijk van het tijdstip van de dag. Wanneer je jezelf voorbereidt op de slaap, zou je je raambekledinge nodig hebben om de straatlantaarn buiten te blokkeren en ook om privacy te bieden. Overdag zou je willen dat het gevuld is met natuurlijk zonlicht. Hiervoor zijn plisségordijnen handig om je het beste van beide werelden te bieden.

Dubbele plisségordijnen met aluminium coating zijn een van de meest populaire raambekledingen waarbij het gebruik van twee stoffen wordt gecombineerd. De twee stoflagen hebben een isolerende werking en door de aluminium coating wordt het plisségordijn volledig verduisterend gemaakt.

Het handigste deel van de tinten is hoe handig ze samen kunnen worden gebruikt om het niveau van het licht en de privacy die je wilt in je kamer op hetzelfde moment aan te passen. Naast hun voor de hand liggende eigenschappen zijn het strakke en elegante raambekledingen die zorgen voor een onnavolgbare uitstraling van een ingetogen klasse die moeilijk te imiteren of na te bootsen is.

Deze raambekledingen zijn ook uitstekend geschikt om ervoor te zorgen dat je energiekosten laag blijven, omdat ze zowel de elektriciteit als de kosten van de airconditioning kunnen helpen verminderen. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen ervoor dat je kunt genieten van natuurlijk licht door je ramen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de privacy van je huis. Ze laten een behoorlijke hoeveelheid zonlicht binnen zonder je te beïnvloeden met de schittering ervan, omdat hun materiaal overtollige warmte en UV blokkeert terwijl ze je kamer met een zachte gloed verlichten. Tegelijkertijd zijn het solide, elegante raambekledingen die eenvoudig in het ontwerp zijn en een geweldige functionaliteit hebben. Maak je dus geen zorgen over de keuze tussen esthetiek of functionaliteit, want deze rolgordijnen hebben beide.

Houten jaloezieën in combinatie met gordijnen

Soms heb je meer dan één soort raambekleding op je raam nodig om ervoor te zorgen dat je het beste uit je raamdecoratie-ideeën haalt. Houten jaloezieën zijn zeer eenvoudig te bedienen door de bedieningskoorden en gemakkelijk te onderhouden met lauw water en een mild schoonmaakmiddel.

Hou er echter rekening mee dat als je je lamellen open laat staan, mensen buiten ook naar binnen kunnen kijken, zodat ze geen privacy bieden terwijl je het licht naar binnen laat. Daarom is het aan te raden om deze jaloezieën te combineren met gordijnen, zodat je 100% privacy krijgt terwijl je een mooie eigentijdse uitstraling krijgt die goed past bij de structuur en de esthetiek van de kamer. Kies de kleuren die elkaar goed aanvullen of tegenspreken zonder dat een van beide als een pijnlijke duim opvalt.

 

 

https://www.raamdecoratie.com