Wikitopia
Image default
Zakelijke dienstverlening

Robinia speeltoestellen: een slimme keuze voor elke speeltuin!

Er zijn qua duurzaamheid enorme stappen gemaakt in ons land

Op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van milieuvriendelijke materialen zijn er in Nederland in de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. Dit geldt zeker ook voor Nederlandse speeltuinen, waar steeds vaker duurzame en natuurlijke speeltoestellen en bodembedekking gebruikt worden, in plaats van kunststof materialen. Een bekend voorbeeld zijn zogenoemde Robinia speeltoestellen. Waarom zijn Robinia speeltoestellen zo gewild voor installatie in speeltuinen, zowel indoor als outdoor speeltuinen? Wat heeft dit type speelapparaten te bieden boven andere, traditionele speeltoestellen?

Wat is een Robinia speeltoestel eigenlijk?

Robinia is een Noord-Amerikaanse houtsoort die volgens strenge milieueisen wordt vervaardigd voor de houtindustrie. Een houtsoort dat aan de eisen voldoet voor optimale duurzaamheid en klimaatvriendelijk wordt gekweekt. Robinia speeltoestellen zijn gemaakt van dit sterke hout, dat zonder noemenswaardig onderhoud lang meegaat en goed bestand is tegen uiteenlopende soorten weer als storen, strenge vorst of extreme regenval. 

Argumenten voor Robinia speeltoestellen: veiligheid, natuurlijkheid en keuzemogelijkheden

Een belangrijke reden om te gaan voor Robinia speeltoestellen is het feit dat deze speelinstallaties optimaal veilig zijn. Ze voldoen aan de Europese norm EN 1176, die een garantie biedt op veilig speelmateriaal. Verder ogen Robinia toestellen natuurgetrouw en passen de speeltoestellen in elk type omgeving. Ten slotte is er qua soorten speeltuintoestellen veel keuze bij Robinia. Of u nu gaat voor een gave ecovriendelijke glijbaan, voor schommel, speelhuisje of Robinia speeltoestellen zoekt als evenwichtsbalken, picknicktafels en kabelbanen: met Robinia kunt u alle kanten op en uw fantasie de vrij loop laten. Verder zijn er klimwanden, duikelrekken, taludkabelbanen en benodigde accessoires beschikbaar, die zelf op maat gemaakt en geleverd kunnen worden.