Wikitopia
Image default
Electronica en Computers

De voor- en nadelen van Apple refurbished

Wanneer je op zoek bent naar Apple producten heb je de keuze tussen nieuw, refurbished en tweedehands. Welke optie een betere keuze voor je is, hangt ervan af wat je het meest belangrijk vindt. Zowel nieuw als refurbished hebben zo zijn voor- en nadelen. Lees in dit artikel over alle voor- en nadelen van refurbished Apple

De voordelen van Refurbished Apple producten

Prijs

Een refurbished device is een stuk goedkoper dan een nieuwe kopen. Je bespaart vaak zo’n 20-30% op de nieuwprijs. Wanneer dit een MacBook of iMac betreft bespaar je zo gemakkelijk enkele honderden euro’s. Waarmee je dan weer andere leuke dingen kunt doen. De prijs is ook goed ten opzichte van particuliere tweedehands verkopers. Die beiden de producten vaak maar een fractie goedkoper aan dan refurbished. En dat terwijl refurbished wel is gecontroleerd op een 100% correcte werking. En bij een particuliere verkoper krijg je tevens geen garantie.

Garantie op de producten

Ook al koop je als het ware een tweedehands apparaat, toch heb je er gewoon twee jaar garantie op! En moet het refurbished bedrijf gebreken kosteloos vergoeden (wanneer dit niet door eigen toedoen is ontstaan). Dit geeft je de zekerheid van een nieuwe laptop, tegen een gunstige prijs.

Het beste voor het milieu

Refurbished producten zorgen voor een verlengde levensduur van de hardware. Waar je niet eerst één gebruiker had die er een aantal jaar mee deed, zijn er nu tenminste twee gebruikers die er nog een aantal jaar tegenaan plakken. Omdat je niet een nieuw product koopt, wordt er milieuvervuiling en het aanboren van nieuwe grondstoffen tegengegaan. Ook ten opzichte van tweedehands is refurbished duurzamer. Dit vanwege de controle op de werking van de producten. Waardoor je langer zult kunnen doen met een refurbished product dan een gemiddeld tweedehands product. Spaar het milieu door te kiezen voor een refurbished device.

Een divers aanbod!

Wat mooi is aan refurbished, is dat je ontzettend veel verschillende apparaten kunt aankopen. Zo koop je uiteindelijk iets wat volledig bij jouw wensen past. In de winkels die alleen nieuw verkopen, vind je alleen de allerlaatste Apple collectie lijnen. Waar je bij refurbished winkels juist Apple lijnen vindt van vele jaren. Beginnend van 10 jaar geleden tot ongeveer een jaar geleden uitgebracht. Dit brengt het voordeel met zich mee dat je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een iPhone 8 of iPhone XR tegen een lage prijs. Want zeg nou zelf, wat heeft Apple nu echt voor significante verbeteringen doorgebracht in de meest recente iPhones? Het worden steeds meer gimmicks zoals Face ID die worden toegevoegd, in plaats van echte toegevoegde waarde.

De nadelen van Refurbished Apple

Er kleven ook nadelen aan het kopen van apple refurbished. Omdat je een ouder device koopt, zal de software minder lang worden ondersteund. Waardoor je laptop minder lang voorzien wordt van nieuwe beveiligingsupdates of prestatie verbeteringen. Hierdoor zul je vroeg of laat verslechteringen waarnemen in het gebruik van het product. Verder zijn ook versleten accu’s een aandachtspunt bij refurbished Apple. Deze is omdat het product al is gebruikt, minder lang dan bij een nieuw product. Doorgaans iets van minimaal 70-80% van de nieuwe accuduur bij aankoop van het refurbished apparaat. Niet elke refurbished aanbieder is daarnaast even betrouwbaar in het leveren van kwaliteit. Bekijk de reviews goed wanneer je een refurbished product wil aankopen.