Wikitopia
Image default
Gezondheid

Manieren om pigmentvlekken te verminderen

Pigmentvlekken verminderen

Pigmentvlekken verminderen – pigmentvlekken komen veel voor, vooral op latere leeftijd heeft iedereen er wel een keertje mee te maken. Pigmentvlekken gaan helaas niet vanzelf weer weg. Wanneer je ze eenmaal hebt, dan zullen ze bij je blijven en je niet meer laten gaan. Soms komt het voor dat er een pigmentvlek plots midden op je gezicht voorkomt, of op een andere plek waar je ze helemaal niet hebben wilt. In zo’n geval is het dan ook mogelijk om pigmentvlekken te verminderen. Dit kun je op vele manieren doen. In dit artikel enkele handige methodes die veelal goed werken.

 

Pigmentvlekkencrème: er zijn tegenwoordig speciale crèmes die stukjes huid zoals donkere oksels, moedervlekken en pigmentvlekken kunnen verlichten. Dit gaat heel geleidelijk aan en nadat je het gewenste resultaat bereikt hebt, stop je met gebruik en pas je de creme alleen nog als onderhoud toe. Een goede crème is die van Skinlight.

 

 

Pigmentvlekken verwijderen met peeling: een peeling is in de meeste gevallen niet heel goed voor de huid. Wanneer je een peeling toepast dan haal je de bovenste huidcellen van de opperhuid weg. Een peeling is vrijwel altijd een chemische oplossing dat de huid kan uitdrogen. Ook is het noodzakelijk om dit proces een aantal keren te herhalen.

 

Een peeling kun je het beste laten doen bij een kliniek die hierin gespecialiseerd is. Het grote voordeel van een kliniek is dat zij professioneel te werk gaan. Ook kun je zelf aan de slag gaan. Je kunt dit doen met huismiddeltjes zoals citroensap, ananas, ui, karnemelk en andere zure sappen. Huidmiddeltjes werken ook, echter duurt het wel een stuk langer en werkt het niet bij iedereen even goed.

Voor meer informatie over pigmentvlekken verwijderen, verwijs ik je graag door naar mijn blog.

http://skinlight.be