Wikitopia
Image default
Bedrijven

Duurzame waterfles van suikerriet: Bottle Up

Een paar ondernemers uit Nederland zijn helemaal klaar met de hoeveelheid plastic flessen die elke seconde gemaakt en grotendeels weggegooid worden. Ze creëerden een oplossing: een CO2-neutrale duurzame waterfles.

Lichtgewicht duurzame waterfles

Een lichtgewicht waterfles van een halve liter, volledig gemaakt van natuurlijke materialen, 100% recyclebaar en met unieke city designs. En Bottle Up is naast duurzaam, ook echt betrokken bij uitdagingen rondom water. Want voor elke fles die ze verkopen, doneren ze 5 cent aan de NGO charity: water. Wereldwijd heeft bijna 1 op de 10 mensen niet voldoende water tot z’n beschikking. Charity: water wil er met haar projecten een bijdrage aan leveren dat hier verbetering in komt.

Waterfles van suikerriet

De fles van Bottle Up wordt gemaakt van suikerriet, een duurzaam geproduceerde hernieuwbare en biobased bron. Op grote afstand van het Braziliaanse Amazonegebied wordt minder dan een procent van de landbouwgrond gebruikt voor de suikerriet. En heeft men een watersysteem aangebracht dat zorgt voor zeer efficiënt watergebruik. Zo reduceren ze daar bijna 500.000 ton CO2 per 100.000 ton productie.

 

Bottle Up maakt haar productieketen zo duurzaam mogelijk, om ook echt een duurzame waterfles te maken. Alle leveranciers die de fles produceren en vullen zijn zo dicht mogelijk bij elkaar te vinden en dat zorgt voor veel minder transport. Zo zorgt Bottle Up voor minimale milieubelasting én lagere transportkosten.

Drink de wereld beter

Zo vul je je fles als die leeg keer op keer opnieuw met kraanwater. En drink je de wereld dagelijks een beetje beter. Hoe prachtig is dat! Een duurzame waterfles die je makkelijk overal mee naar toe neemt, die je eenvoudig zelf wast en die geen BPA bevat. Ook nog eens verantwoord voor je eigen gezondheid dus. Heb je nog meer nodig?