Wikitopia
Image default
Electronica en Computers

QR codes printen!

Vraagt u zich ook af wat een QR code nou eigenlijk is en wat dit voor u kan betekenen? Wij zochten het voor u uit! De QR code is iets dat al sinds 1994 bestaat, maar de afgelopen paar jaar erg populair is geworden op onder andere flyers, posters en ander drukwerk. Het is voor veel mensen echter nog niet helemaal duidelijk wat deze code nou eigenlijk is en hoe hier op een goede manier gebruik van kan worden gemaakt. 

Een QR code is niet veel verschillend dan een barcode, maar dan een stuk geavanceerder. Bij het aanmaken van een QR code, wat overigens geheel gratis is, kan de gebruiker de keuze maken waar deze naartoe moet linken. QR codes worden namelijk met een applicatie op uw telefoon gescand en kunnen u vervolgens naar een website doorsturen of een tekst of e-mailadres weergeven op uw scherm.

Iedereen met een tablet, smartphone of vergelijkbare technologie kan een applicatie downloaden om een QR code te kunnen scannen. De code is zo ontworpen dat de gebruiker slechts de applicatie hoeft te openen en deze op de QR code te richten. Dit kan vanuit alle hoeken, omdat de QR code ontworpen is om makkelijk scanbaar te zijn.

Het is mogelijk om in hoge kwaliteit te printen met een code printer maar tegenwoordig bestaan er ook printers die specifiek zijn ontworpen voor het printen van QR codes. Misschien is dit ook leuk voor u, want de toepassingen zijn eindeloos! Link naar uw eigen website of facebookpagina of plaats een QR code op uw visitekaartje zodat de gegevens gelijk in de telefoon van uw gesprekspartner staan. Mocht dit u wat lijken, raden wij u aan de stap te zetten naar een QR code printer voor particulier of professioneel gebruik. Bent u ook zo enthousiast over de toekomst?