Wikitopia
Image default
Adverteren

Wat is stomen?

We hebben allemaal wel een keer iets naar de stomerij gebracht. Bijvoorbeeld die mooie jurk, waarvan je ook wilt dat die zo mooi blijft. Of die blouse met die hardnekkige vlek die je er zelf niet uit kreeg. Maar wat houdt het stomen van kleding eigenlijk in? Veel mensen weten dit niet en vertrouwen op de stomerij, maar het is misschien ook wel fijn om te weten wat het nou precies inhoudt en dat wordt hieronder uitgelegd.

Een stomerij is een textielreinigingsbedrijf, waar kleding en andere textiele stoffen worden gewassen en gereinigd. Het aangeboden wasgoed kan door een stomerij worden gereinigd in een organisch oplosmiddel of in water. De stoom dient ter verwarming van de reinigingsmachines en voor het afwerkingsproces. Sommige stoffen zijn erg gevoelig waardoor je deze niet zomaar zelf kunt reinigen, hiervoor is speciale apparatuur nodig en deskundigheid en dit kan een stomerij je bieden, bijvoorbeeld Panda Stomerij.

Voor het reinigen staan bepaalde aanwijzingen op het was etiket. Dit is door de leverancier aangebracht, zodat het niet verkeerd wordt gewassen. Wanneer bijvoorbeeld een shirt op een veel te warme temperatuur wordt gewassen, kan er beschadiging ontstaan en dit wilt u voorkomen. Een shirt wassen in een verkeerd oplosmiddel wilt u natuurlijk ook zeker weten voorkomen. De volgende wasvoorschriften zijn mogelijk:

“P” professionele reiniging in tetrachlooretheen.

“F” professionele reiniging in koolwaterstoffen.

“W” professioneel nat reinigen.

De meeste stomerijen gebruiken de professionele reiniging in tetrachlooretheen. Elke stomerij is natuurlijk wel weer anders en u kan altijd bij een stomerij langs gaan om een vraag te stellen, hierdoor weet u zeker dat uw kleding in goede handen is. Woont u in Leidschendam, zoek dan even op stomerij Leidschendam en dan vindt u zeker een stomerij die u alle informatie kan geven en ervoor zorgt dat uw kleding in goede handen is.

http://www.stomerijpanda.nl/nl/