Wikitopia
Image default
Kinderen

Kinderfiets 14 inch leeftijd

Wanneer je opzoek bent naar een leuke en goedkope kinderfiets en deze graag online wilt bestellen, dan krijg je vaak te maken met inches ipv leeftijd. Dan kan nogal eens lastig zijn want hoe weet je nou hoeveel inch een fiets moet zijn voor bijvoorbeeld een kind van 4-6 jaar. Daar krijg je in dit artikel uitgebreid antwoord op.

Kinderfiets 14 inch welke leeftijd

Een kinderfiets van 14 inch is uitermate geschikt voor kinderen van tussen de leeftijd 3-6 jaar. Wanneer het kind jonger is dan 4 jaar, kies dan altijd voor een 12 inch fiets. Vaak is het toch zo dat er gekozen wordt voor een grotere fiets, bijvoorbeeld een kinderfiets van 16 inch, deze is namelijk geschikt voor kinderen tussen de 5-7 jaar. Wanneer het kind bijvoorbeeld 4,5 jaar is, dan raad ik altijd aan om voor de 16 inch fiets te gaan omdat je er dan veel meer aan hebt. Is het kind 3,5 jaar, dan zal het niet zo heel veel hebben aan een 16inch, kies in dit geval wel voor de 14inch kinderfiets.

Waar koop ik goedkope kinderfietsen van goede kwaliteit?

Tegenwoordig kun je zelfs een kinderfiets bij de Intertoys kopen, wil je goedkoop uit zijn? Ga dan eens naar goedkope kinderfietsen, dit is een webshop dat voornamelijk fietsen van bekende kinderfilms en series verkoopt, alle fietsen zijn van hoogwaardige kwaliteit en goedkoop geprijsd.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een kinderfiets?

Bij het kopen van een kinderfiets is het belangrijk om van te voren goed te weten voor wie je de fiets koopt. Vaak worden kinderfietsen gegeven als cadeautje, wat natuurlijk ontzettend leuk is, maar wat ook wel lastig is omdat je immers vaak niet weet hoe groot iemand al is. Vaak is dat natuurlijk wel af te leiden aan de leeftijd. Maar de meeste webshops tonen geen leeftijd maar inches en lengte van het kind. Hieronder een kort overzicht van het aantal inches van een kinderfiets en de leeftijd die daar bij hoort.

 

  • 12 inch – 2-4 jaar

  • 14 inch – 3-6 jaar

  • 16 inch – 5-7 jaar

  • 18 inch – 6-9 jaar

  • 20 inch – 7-10 jaar

  • 22 inch – 8-11 jaar

  • 24 inch – 10-14 jaar

  • 26 inch – >13 jaar

Bij het kopen van een goedkope kinderfiets is het belangrijk om wel de juiste fiets te kopen. Kijk altijd goed naar de leeftijd van het kind en het aantal inches van de fiets. Aan de hand van bovenstaand overzicht wordt dit een stuk gemakkelijker.

Ga naar de site www.goedkoopstekinderfietsen.nl voor meer informatie.