Wikitopia
Image default
Kinderen

Tips voor het kopen van een bolderkar

Tips voor het kopen van een bolderkar

Er zijn 2 modellen van de Bolderkar die we je kunnen aanraden. Het eerste model is die met een vaste bodem. Deze hebben vaak een hoger draaggewicht waardoor je ook meer kinderen tegelijkertijd mee kan nemen. Daarnaast is de opvouwbare ook wel een aanrader voor mensen die niet meer als 3 kinderen meenemen. Als je de bolderkar niet gebruikt dan kun je hem namelijk goed opbergen. We hebben immers niet allemaal de ruimte voor zo’n groot voorwerp. Daarnaast kunnen we je ook met klem aanraden om geen kinderen met de stoffen variant te vervoeren. Stof kan namelijk doorzakken en verweren en daarom is het best onveilig om dit te doen. 

Het laatste wat je wil is de veiligheid van je kinderen op het spel zetten. Tevens zijn er ook nog eens 2 bandensoorten waaruit je kunt kiezen. Veel mensen kiezen voor de massieve banden omdat hier niet zomaar een gaatje in komt. Echter voelen kinderen hobbels op de weg hier intenser bij. Dan heb je ook nog de luchtbanden. Deze zorgen ervoor dat kinderen lekker comfortabel zitten en hobbels zijn dan een stuk minder merkbaar. Echter zijn deze banden wel gevoeliger voor steentjes of glas op de weg. Ze kunnen daardoor snel leeg gaan. Als je goed oplet op de weg dan is er niets aan de hand en het is wel de meest prettige keuze voor je kinderen.

Ga voor het best geteste product

Wij raden je aan om bij de bolderkar ook goed op het label best getest te letten. Ook het CE keurmerk is erg belangrijk voor de veiligheid van je kinderen. Er is helaas veel namaak en door ook op dit keurmerk te letten kun je een verantwoorde keuze maken. Daarnaast worden ze natuurlijk uitvoerig in de praktijk getest. In de reviews kun je vaak precies de voor- maar ook nadelen lezen.