Wikitopia
Image default
Financieel

Zorgverzekering vergelijken; de voorwaarden

Zorgverzekering vergelijken; de voorwaarden

Als je aan de slag gaat met zorgverzekeringen vergelijken, kom je er al snel achter dat er grote verschillen kunnen zitten. Bij het vergelijken is het dan ook van ontzettend groot belang om goed op de verschillende voorwaarden te letten.

Elke zorgverzekeraar hanteert zo zijn eigen voordelen. Dat heeft niet alleen betrekking op de extra modules. Nee, ook in de basisverzekering kan een groot verschil zitten. Dat betekent dat de basisverzekering van verzekeraar A anders kan zijn dan de basisverzekering van verzekeraar B. Mede hierdoor is het van groot belang om scherp te zijn op deze voorwaarden.

Om je hiermee op weg te helpen, hebben wij de belangrijkste voorwaarden op een rijtje gezet:

–      Het type polis;

–      De premie;

–      De keuze uit ziekenhuizen en overige aanbieders van zorg;

–      De dekking van een eventuele aanvullende verzekering;

–      De klantwaardering;

–      De service.

Als je de zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, is het dan ook raadzaam om bovenstaande voorwaarden goed in de gaten te houden.

Wellicht heeft het bovenste punt nog extra uitleg nodig. Het punt ‘type polis’ kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, maar wij doelen hierbij op de verschillende polissen waaruit je kan kiezen:

Restitutiepolis:   Hierbij kan je zelf de zorgverlener kiezen.

Naturapolis:        Hierbij kiest de zorgverzekeraar de zorgverlener uit.

Budgetpolis:       Een naturapolis waarbij minder zorgaanbieders zijn gecontracteerd of waarbij vergoedingen lager uit kunnen vallen.

Combinatiepolis: Dit is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis.

Het is overbodig om uit te leggen dat er een groot verschil zit tussen een restitutiepolis en een naturapolis. Het is dan ook van groot belang om hier goed op te letten. 

Kort samengevat; wees scherp op de voorwaarden en vergelijk deze goed met elkaar. Besteed er voldoende tijd aan!

https://www.vergelijkjezorgverzekering.nl