Wikitopia
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is een escape room?

Het is weer weekend, het moment om de werkvloer vaarwel te zeggen en lekker te genieten van je vrije tijd. Het is vanzelfsprekend dat je iets leuks wil doen met familie of vrienden. Dan ben je bij een escape room op het goede adres.

Wat is een escape room?

Voor de mensen die het fenomeen escape room nog niet kennen, de naam zegt het eigenlijk al: het spel draait om het “ontsnappen” uit een “kamer”. Dit doe je door in groepsverband uitdagende raadsels en puzzels op te lossen.

Om de kans op een ontsnapping zo hoog mogelijk te krijgen, dien je goed samen te werken met je teamgenoten. Team work is heel erg belangrijk en alleen dan kunnen jullie binnen de tijd (meestal 60 minuten) uit de kamer ontsnappen. Door in een escape room samen te werken, leer je je vrienden/familie ook op een hele andere manier kennen. Zo kom je er achter wie de leider is, wie het rekenwonder en wie de speurneus.

Waarom is het zo leuk?

Een escape room is erg leuk. De meeste mensen die een escape room hebben gespeeld raken verslaafd en willen zo snel mogelijk een andere doen. Maar waarom eigenlijk? Nou, de reden dat zoveel mensen zich vrijwillig laten opsluiten is waarschijnlijk omdat de escape room iets unieks biedt. Het is een “doe activiteit” waarbij men ook nog eens de hersenen moet gebruiken.
Samen met je vrienden, familie of collega’s werk je aan een gezamenlijke doel (ontsnappen uit de ruimte). Dat creëert verbinding en maakt een escape room leuk om te doen.

Zo zijn er nog tal van redenen te noemen wat een escape room bijzonder maakt. Maar uiteindelijk moet je het zelf ervaren om het te begrijpen. En dat is niet zo moeilijk, want tegenwoordig is de escape room overal te vinden. In elke grote stad kan je wel een escape room reserveren.