Wikitopia
Image default
Bedrijven

Brandvertragende werkkleding aanschaffen? Hier moet u op letten!

Als bedrijf moet u de veiligheid van uw werknemers waarborgen. Dit doet u door de inrichting van een veilige werkomgeving, maar ook door kleding en andere veiligheidsproducten aan te schaffen. In sommige beroepen is het gevaar voor brand en is het dus belangrijk om daar werkkleding voor aan te schaffen. In dit artikel wordt besproken wat brandvertragende kleding inhoudt, en waar u op moet letten bij het aanschaffen van deze soort werkkleding.

Wat is brandvertragende kleding?

Deze soort kleding beschermt uw werknemers tegen de hitte en tegen vlammen in de werkomgeving. In sommige beroepen is de kans groter dan andere, dus is het zeker interessant om deze kleding aan te schaffen. Brandvertragende kleding is bedoeld om gevaarlijke situaties tegen te gaan. Dit betekent dus niet dat deze kleding bedoelt is om langer te werken in deze gevaarlijke situaties. Deze kleding kan dus brandwonden voorkomen, maar vuur blijft gevaarlijk.

Soorten brandvertragende kleding

De meest voorkomende brandvertragende kleding is de overal. Deze kleding beschermd het gehele lichaam tegen vlammen. Naast overalls kunt u voor uw werknemers ook jassen, truien, broeken, mutsen, T-shirts en veiligheidsvesten krijgen. Tegenwoordig is deze kleding ook stijlvol en komt u als bedrijf ook professioneel over, naast het feit dat de kleding voor veiligheid zorgt. Ook is het mogelijk om deze kleding te laten bedrukken met uw logo of merknaam. Dit logo of merknaam kunt u laten drukken, maar ook laten borduren. Een logo heeft promotievoordelen, maar zorgt ook voor professionaliteit, en waar mogelijk trots bij de werknemers. Verder zijn er ook verschillende bekende merken brandvertragende kleding. Denk bijvoorbeeld aan Havep, BP en Fristads.

Waar moet u op letten?

Ten eerste moet u letten op de veiligheidsnormen. Er zijn veel verschillende partijen die brandvertragende werkkleding verkopen, en het is dus goed om te kijken of deze partijen kleding verkopen die aan de normen voldoen. Zo zijn er de normen EN470-1 en EN531. Deze normen zijn opgesteld voor mensen die worden blootgesteld aan hitte, zoals lassers. Naast de normen en de regels wilt u ook graag dat de kleding goed beschermt en comfortabel is. Brandvertragende kleding kan door mensen nog wel is worden gezien als onaangenaam door de stof. Als een werknemer niet comfortabel kan werken, dan kan dit ook de productiviteit in de weg zitten. Verder is de maat ook erg belangrijk. Iedere werknemer heeft een andere lichaamsbouw en heeft dus andere maten. Een te grote of te kleine maat zit de veiligheid in de weg, en zorgt voor weinig comfort. Als u dit allemaal heeft bepaalt, dan is vaak de kleur van de kleding en mogelijk het logo ook erg belangrijk. De kleur zwart is vaak handig, want daar zijn brandvlekken minder snel op te zien. Verder kan het mooi zijn om een randje of iets subtiel terug te laten komen wat affiniteit met het bedrijf heeft. Als laatste kunt u ook besparen op deze kleding door grotere hoeveelheden tegelijk te kopen. Veel partijen vragen om een voorstel en dan kunt u met een grotere hoeveelheid grote kortingen krijgen.