Wikitopia
Image default
Bedrijven

De bloedvaten schoon houden met goede voeddingssupplementen

Goede voedingssupplementen zijn er in verschillende soorten en mate en hebben vaak allemaal een verschillende werking. Zo zijn er bepaalde supplementen die ervoor zorgen dat je gewrichten soepel gehouden worden, maar ook zijn er supplementen die je bloedvaten schoon houden. Verder kun je nog denken aan het stimuleren van het immuunsysteem, soepel houden van de bloedvatwanden, het behoud van een goede prostaatfunctie en het in stand houden van een normale bloeddruk.

Veel sporters maken ook gebruik van voedingssupplementen en er zijn zelfs mensen die ervan overtuigd zijn dat je kunt leven op voedingssupplementen. Dit is echter niet de bedoeling, supplementen moeten worden gebruikt als toevoeging bij de normale voeding. Zo kun je met supplementen bijvoorbeeld vitamine aanvullen, aangezien het niet altijd lukt om aan de juiste hoeveelheid vitamine te komen met behulp van normale voeding. Hier kunnen supplementen dan goed bij helpen.

Sportsupplementen die gebruikt worden zijn vaak supplementen die creatine bevatten. Het is het meest effectief voor krachtsporters. Het is een stof die je ook terug zult vinden van nature in het lichaam, maar door de extra inname is het mogelijk om tijdens zware inspanningen beter te presteren. Het is niet de bedoeling dat je dit op een te lange termijn doet, want het zou ervoor kunnen zorgen dat je lichaam het zelf minder gaat aanmaken, omdat het gewend raakt aan het feit dat je het zelf veel inneemt met behulp van supplementen. De supplementen worden dan gezien als iets wat regelmatig terug komt en zorgt er dus voor dat het zelf minder aan gaat maken.

Het is goed om te kijken naar welke supplementen je kunt gebruiken. Voor de ene persoon kun je beter iets anders gebruiken dan bij de andere persoon. Het is dus handig om jezelf een beetje in te lezen en zelf te kijken naar wat er nut heeft voor jou.

http://www.oligo-pharma.nl