Wikitopia
Image default
Bedrijven

De ultieme electrical CAD/BIM- software voor installateurs en adviseurs

DDS-CAD Elektra is electrical CAD/BIM-software en wordt al meer dan 30 jaar gebruikt door elektrotechnische tekenaars en BIM-modelleurs wereldwijd. Data Design System (DDS) is Europees marktleider met meer dan 15.000 actieve gebruikers en biedt softwaretoepassingen in verschillende modules.

 

DDS-CAD Electrical

DDS-CAD Elektra maakt het mogelijk om complete elektrotechnische installaties voor gebouwen te ontwerpen en uitgebreide documentatie op basis van het BIM-model te produceren. Het grote voordeel van DDS-CAD is dat er zowel 2D/CAD als 3D/BIM ontworpen kan worden. Ook behoren geïntegreerde berekeningen, automatische rapportages en features voor specifieke toepassingen standaard tot de software.

 

Standaard in DDS-CAD tekensoftware

  • Geïntegreerde berekeningen, zoals lichtberekeningen, kabellengte berekening en spanningsverlies berekening

  • Automatische rapportages, zoals groepenverklaringen en installatieschema’s

  • Features voor specifieke toepassingen, zoals het ontwerpen van KNX-systemen

Modulair en schaalbaar

DDS-CAD is een volledig modulaire en schaalbare oplossing. Naast de module DDS-CAD Elektra kan er ook gekozen worden voor o.a. de modules Ventilatie, Sanitair en Verwarming. De modules van DDS-CAD kunnen losstaand gebruikt worden, maar ook als compleet systeem samenwerken om alle aspecten van het ontwerpen van een gebouw optimaal te kunnen realiseren.

 

Gebruiksvriendelijkheid

DDS-CAD Electrical staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface. Om dit te ervaren, organiseert DDS gratis DDS-CAD Experience dagen. Deze zijn bedoeld voor personen die zich aan het oriënteren zijn op nieuwe CAD/BIM-software voor het ontwerpen van gebouwgebonden installaties. Tijdens deze dag krijgen de deelnemers een introductie over DDS-CAD, om na de lunch zelf aan de slag te gaan met DDS-CAD. Hierin worden ze begeleid door één van de productspecialisten van DDS.  

 

Eén pakket, één oplossing

DDS-CAD is volledig ontwikkeld door en in beheer van DDS. Daardoor is DDS-CAD volledig onafhankelijk van oplossingen van derden, zoals bijvoorbeeld AutoCAD en Revit. Een bedrijf hoeft hierdoor niet meerdere investeringen te doen, maar bespaart met DDS-CAD door te investeren in één oplossing.

 

Open BIM

DDS-CAD is volledig gebaseerd op Open BIM. Dit is binnen de branche dé standaard voor samenwerking en uitwisseling met projectpartners in BIM-projecten, ongeacht de gebruikte BIM-software van de architect, constructeurs, etc.

 

https://www.dds-cad.nl/producten/dds-cad-electrical/

Gerelateerde artikelen

Energie, warmte en water beheer uit handen geven

Inbouwen van een achteruitrijcamera

Een succesvolle onderneming