Wikitopia
Image default
Auto

Achteruitrijcamera zelf inbouwen

Tegenwoordig zijn steeds meer auto’s voorzien van een achteruitrijcamera. Dit maakt het inparkeren vele malen gemakkelijker. U kunt dan te allen tijde zien wat er zich achter de auto afspeelt. Het is ook mogelijk om zelf een achteruitrijcamera in te bouwen in auto’s die deze niet van zichzelf hebben. In dit artikel worden hiervoor een aantal tips gegeven.

Allereerst is het van belang om de achteruitrijcamera te testen. Zo weet u gelijk of alle geleverde onderdelen in orde zijn. Controleer of het beeld van de camera overeenkomt met wat u op het schermpje kan zien.

Er bestaan twee verschillende soorten achteruitrijcamera’s: eentje met een kabeltje en een draadloze versie. Bij het plaatsen van het schermpje in het dashboard is het handiger om het kabeltje nog even niet aan te sluiten, zodat deze niet kan beschadigen. Zorg er ook voor dat het schermpje nooit het zich van de bestuurder op de weg kan hinderen. Het schermpje wordt vaak geleverd met zuignappen zodat deze gemakkelijk gemonteerd kan worden zonder montage schade.

Het plaatsen van de camera is iets complexer. Let hierbij goed op dat de camera in het midden van de auto wordt geplaatst zodat er een juiste weergave van de omgeving van de auto wordt weergeven op het schermpje. Bij elke soort achteruitrijcamera is de manier van monteren verschillend. Bij een achteruitrijcamera met een kabeltje moet er op de plek van de camera een gaatje geboord worden. Zorg dat het kabeltje goed weggewerkt is, zodat je hier niet achter kan blijven haken, waardoor deze beschadigd.

Het is ook een optie om de achteruitrijcamera niet aan de achterkant van de auto te plaatsen maar juist aan de zijkant. U heeft dan bijvoorbeeld meer zicht wat zich om de auto afspeelt bij het uitstappen.

Het is mogelijk om achteruitrijcamera’s van verschillende merken te combineren. Bijvoorbeeld camos achteruitrijcamera en waeco achteruitrijcamera. Alle systemen werken namelijk op hetzelfde voltage, alleen de kabeltjes kunnen van elkaar verschillen. Op vanzwitserland.nl zijn al deze verschillende kabeltjes te bestellen.

http://www.vanzwitserland.nl