Wikitopia
Image default
Bedrijven

Kies de juiste tennisschoenen

Als je serieus wil tennissen, dan is het belangrijk dat je de juiste gear hebt. Het gaat niet alleen om de juiste gear, maar het helpt wel. Hieronder een aantal tips bij het kiezen van de juiste gear. 

Bij het kiezen van het juiste tennisracket moet je met veel dingen rekening houden. Alleen dan kies je een tennisracket dat echt bij jou past. Sta bij jezelf eens stil bij het speelniveau waar je je op bevindt. Is dat puur recreatief? Ben je al gevorderd of zelfs een wedstrijdspeler? 

Daarbij heb je de verschillende comfort niveaus van de rackets. Ga je voor puur comfort, meer controle of ga je voor power. Dat zijn allemaal eigenschappen waar je over na denkt. Dan is er nog de gripmaat. De gripmaat meet je door de afstand van de top van je ringvinger tot aan de 2e handlijn. Het aantal millimeters is de gripmaat.

Het kan zijn dat je dan een eigen voorkeur hebt ontwikkeld, maar het personeel van KCTennis weet u er alles over te vertellen. 

Het juiste model tennistas kiezen; het is belangrijk jezelf de vraag te stellen hoeveel ruimte je nodig hebt. Een open deur eigenlijk, maar wel heel belangrijk. Je wilt niet rondlopen met een tas die veel te groot is of met een tas waar je niet eens al je spullen in kwijt kunt. Wanneer je één racket meeneemt kun je kiezen voor een tennisrugzak. Deze is natuurlijk makkelijk te dragen en kun je ook makkelijk opbergen. 

Als je meerdere rackets meeneemt, dan is de tennistas met schouderriem een betere keuze. De tennistassen met schouderriem zijn er variërend van drie tot zes tennisrackets. De variant voor zes rackets heeft vaak aparte vakken voor de kleding en tennisschoenen. Sommige tennistassen met schouderriem hebben twee riemen, dan kun je de tas alsnog als rugzak dragen. Kijk voor meer informatie op KCTennis.nl.