Wikitopia
Image default
Mode en Kleding

Handige gids voor het schoonmaken van Vans schoenen

Heb jij een paar lichte sneakers, dan is het onvermijdelijk dat deze schoenen naar verloop van tijd wat veranderen van kleur. Doordat je buiten loopt zal er vuil op je schoen terechtkomen en zich hier ook op gaan nestelen. Een goede poetsbeurt op z’n tijd is dus geen overbodige luxe. Vooral wanneer het gaat op schoenen die zijn gemaakt van suede, is het goed rekening te houden met hoe je deze schoonmaakt, maar ook met welke soort schoonmaakmiddel je gebruikt. Het kan namelijk zo zijn, dat wanneer je de verkeerde middelen gebruikt, je schoenen onherstelbaar beschadigen, iets wat je dus absoluut niet wilt! Om je te helpen, hebben we speciaal voor jou enkele tips voor je zodat jij je schoenen eenvoudig kunt schoonmaken. 

Sneaker Cleaner

Waar je ook een heel eind komt, is het natuurlijk goed een speciale cleaner te gebruiken voor het schoonmaken van je vans. Verstandig is een zachte borstel te gebruiken om de kans op eventuele beschadigingen te voorkomen. Heb je geen borstel, dan kan het overigens ook prima met een tandenborstel. Lukt het schoonmaken niet, dan is het verstandig een nieuwe paar Vans schoenen op Durlinger.com te bestellen

Wasmachine

Wanneer je geen zin hebt om je schoenen uitgebreidt te gaan staan poetsen, dan kun je ze natuurlijk ook gewoon in de wasmachine gooien. Toch is het wel belangrijk, dat je in tegenstelling tot kleding in de wasmachine, met een paar schoenen rekening houdt met een aantal belangrijke zaken. Zorg ervoor dat je alle losse delen uit de schoen haalt. Dit zijn de veters en vaak de zool. Belangrijk is, om je schoenen eerst aan de buitenkant even te poetsen, zodat het meeste vuil al weg is. Vervolgens doe je ze in een oude kussensloop, zodat ze niet kunnen beschadigen. Twijfel je, dan is het verstandig even lang de schoenenwinkel te gaan voor wat advies.

Nieuwe schoenen

Soms kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat je schoenen toe zijn aan vervanging. Je kunt ze namelijk niet blijven poetsen. Op een gegeven moment zal je zien dat je schoenen slijtage gaat vertonen aan zowel de zool als de binnenkant van de schoen. Uiteraard kun je de levensduur van je schoenen verlengen door ze goed te onderhouden, maar het houdt natuurlijk een keer op.