Wikitopia
Image default
Mode en Kleding

Kincorrecties

Aangezien er tegenwoordig veel gebruik wordt gemaakt van fotoshop op modellen, is het logisch dat het schoonheidsideaal is vervormd. Naar mijn mening is dit zodanig vervormd, dat de gewone burger, in de poging om dit verwrongen schoonheidsideaal na te leven, volkomen ongezond bezig is, zowel fysiek als mentaal. De modellen, mensen die er op zich al beter uit zien dat gemiddeld, moeten zelfs gefotoshopt worden om een ideaal te bereiken dat nagenoeg onhaalbaar is. Omdat dit ideaal eigenlijk niet natuurlijk te halen is, stappen veel mensen over op plastische chirurgie.

 

In dit geval is de wens om het gezicht aan te passen meestal het grootst. De rest van je lichaam, je armen, benen en romp, zijn nog wel in vorm te krijgen door te sporten, te diëten en een actief leven te leiden (althans, dit wordt vaak ook op bijzonder ongezonde wijze gedaan, aangezien het ook heel normaal is om de buik zo klein mogelijk te maken om een hourglass figure na te streven) Het schijnt dat een gezicht het er meest aantrekkelijk uitziet als het gezicht symmetrisch is. Dit is echter bij weinig mensen het geval, waardoor veel mensen ervoor kiezen om dit te veranderen. Een kincorrectie is erg geliefd, omdat je kin je gezicht afmaakt. Als je kin niet helemaal recht is, is het heel makkelijk om dat op te merken en het valt dan op dat je gezicht niet helemaal symmetrisch is. Ook is het zo dat de kin soms veel te groot of te  klein is vergeleken met de rest van het gezicht. In dit geval is dan een kinvergroting of een kinverkleining gewenst.

 

De gevolgen van zo’n correctie worden vaak genegeerd. Zo’n correctie kan grote gevolgen hebben voor de structuur van het gezicht en de sterkte van de spieren en de botten rondom de kin. Geen enkele operatie is zonder risico’s, en als het noodlot toeslaat bij een kincorrectie is het mogelijk dat dat er infecties ontstaan, er pijnlijke rode plekken ontstaan of dat er er een tweede operatie nodig is om de oorspronkelijke operatie te corrigeren of af te maken. Ook tijdens de operatie zijn er gevaren. Zo kan het zijn dat er een infectie plaatsvindt als gevolg van de toegediende anesthesie.

 

https://www.orfeokliniek.nl/