Wikitopia
Image default
Mode en Kleding

Grote maat herenkleding online kopen? Let hier op

Heb jij een grote maat maar vind je het lastig om merken of winkels te vinden die jouw maat verkopen? Dan is het online aankopen van grote maten herenkleding een uitkomst. Hieronder hebben we wat punten opgeschreven die jou helpen bij het maken van je online aankoop.

Online grote maten herenkleding kopen hoeft geen uitdaging te zijn.

Belangrijk bij het online aankopen van kleding maar zeker voor grote maten kleding is dat je:

  1. Je eigen borstbreedte en taillebreedte weet – meet deze eventueel op met behulp van een meetlint. Voor de juiste maat tel je hier 7 cm bij op en raadpleeg je de maattabel van het kledingstuk dat je wilt aanschaffen
  2. De maat weet van je huidige kleding – Bekijk de labels in je kledingstuk hier staat vaak in welke maat je hebt, jeans maat is dan bijv. 38/32 of 46/34, confectiemaat kan dan bijv. zijn 58 of 62. Als sportmaat kan je bijvoorbeeld hebben een M of 4XL hebben.

Zodra je deze gegevens hebt is het aankopen van je favoriete kledingstuk eigenlijk kinderspel. Toch geven we hieronder nog wat tips om je aankoop zo goed mogelijk te laten slagen.

Waar moet een grote maten webshop aan voldoen?

Keurmerk

Voor je wilt kopen bij een webshop is het verstandig te controleren of ze een keurmerk hebben, ‘Thuiswinkelwaarborg’ is hier één van.

Overzichtelijk

Een grote maten webwinkel heeft vaak duizenden artikelen, een duidelijke lay-out is dan zeer belangrijk. Ook de mate waarin je kan filteren is van belang. Je kan dan voor jezelf aangeven wat je precies zoekt en het algoritme zet al deze items overzichtelijk voor je neer.

Klantenservice

Een toegankelijke klantenservice is ook heel belangrijk. Kan je hen mailen of bellen? Of wellicht hebben ze een chat functie waarbij je direct antwoord krijgt op je vraag en dus snel je bestelling kan afronden of beëindigen, indien ze niet hebben wat je zoekt.

Retourbeleid

Een ruimhartig retourbeleid is wenselijk. Maar we moeten niet vergeten dat veel webshops MKB bedrijven zijn waarbij het retourproces veel geld kost. Amazon of Zalando taferelen met gratis retourzendingen zijn eerder uitzondering dan regel en is (helaas) niet wettelijk verplicht.

Is levertijd belangrijk bij het online aankopen van grote maten kleding

Hoewel de trend in online aankopen is dat de levertijd korter en korter wordt, “Same day delivery” staat voor de deur, is dit bij 99,99% van de webshops nog niet mogelijk. Het grappige is dat het 5 jaar geleden heel normaal was dat je 3-7 werkdagen moest wachten op je online bestelde kledingstukken. Nu zijn we gewend om het item de volgende dag al in huis te hebben.

We zijn als consument dus kritischer geworden en misschien wel verwender. Levertijd is belangrijk naar gelang de snelheid waarin je het kledingstuk nodig hebt. Heb je over twee dagen een meeting, feest of ander gelegenheid, waarbij je iets nieuws nodig hebt dan is een snelle levering gewenst. Heb je daarin tegen nog genoeg grote maten kledingstukken zonder écht iets direct nodig te hebben dan is het hebben van een goed passend kledingstuk voor een leuke prijs belangrijker dan de levertijd.

Kortom: De autoriteit, lay-out, klantenservice en retourbeleid is vooral bepalend voor een goede webshop. De levertijd is daarbij sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie.