Wikitopia
Image default
Mode en Kleding

Ketting kopen goedkoop online

Een ketting kopen kan een cadeau zijn voor jezelf of voor iemand die het heeft verdiend. In tegenstelling tot een ring waarbij de maat erg belangrijk is hoef je daar bij een ketting kopen eigenlijk geen rekening mee te houden. Je kunt dus met gemak online een leuke ketting bestellen die zonder problemen zal passen. Dat neemt overigens niet weg dat je wel degelijk kettingen kunt kopen met verschillende maten. Op deze pagina leggen we uit welke soorten kettingen er zijn en hoe jij snel de juiste keuze kunt maken.

 

Verschillende maten kettingen

Bij een ketting kopen kun je kiezen uit deze maten:

 

  • De “choker”, dit is een strakke ketting die bij de meeste mensen nauw om de hals komt te hangen. De lengte van deze ketting is 35 cm.
  • De “princess” is doorgaans een elegante ketting zoals de naam al doet vermoeden, de lengte van deze ketting ligt tussen de 45 cm en 50 cm.
  • De “matinee” is vernoemd naar de middagvoorstelling in het theater, deze kettingen hebben een lengte van 56 cm tot 58 cm.
  • De “opera” ketting is behoorlijk lang met een lengte die kan variëren van 75 cm tot 90 cm.
  • Wanneer de ketting langer is dan 90 cm spreekt men van een “rope” ofwel “touw”. Kettingen die nog langer zijn noemen we de “lariat”.

 

Soms wordt de lengte aangegeven in de online beschrijving, dit is niet altijd het geval. Je kunt vaak aan de productfoto’s ook al vrij goed zien wat de lengte van de ketting ongeveer is. Bij een ketting kopen online kies je de maat op basis van de gelegenheid waar je de ketting wilt dragen.

 

Ketting kopen voor een man

Mannen dragen graag een kortere ketting. Let dan op met een “choker” model omdat deze voor mannen met een brede nek te strak kan uitvallen. Je kunt uiteraard eerst de omtrek van de hals opmeten, dan weet je zeker of een choker model geschikt is.

 

Je kunt overigens gerust online een ketting kopen, je hebt namelijk een 14 dagen zichttermijn. Daarmee loop je geen enkel risico. Soms staan er foto’s bij met een model die de ketting draagt. Dat geeft je alvast een idee van de lengte, en hoe de ketting staat. Houd er wel rekening mee dat deze modellen vaak wat kleiner en slanker zijn dan “gewone” mensen.

https://www.ikbensieraden.nl/ketting-kopen/